Receptek

Halloumi grillsajt receptje

Halloumi grillsajt receptje

A Halloumi sajt készítésének hagyománya Ciprus szigetéről ered. Eredetileg juh -és kecsketej keverékéből készült, ma már sok helyen készítik tehén tejéből is. Sós lében tárolják, színe fehér, szerkezete réteges. Hagyományosan menta levelével...

Halloumi grillsajt receptje

A Halloumi sajt készítésének hagyománya Ciprus szigetéről ered. Eredetileg juh -és kecsketej keverékéből készült, ma már sok helyen készítik tehén tejéből is. Sós lében tárolják, színe fehér, szerkezete réteges. Hagyományosan menta levelével...

Hamis tejföl receptje

Hamis tejföl receptje

Egyszerű de nagyszerű tejfölként használható krém ​A joghurton kívül ez az a házi tejtermék, amit hetente legalább egyszer elkészítek magunknak.Nem pótolható bolti forrásból, mert ilyen finom ott nincs.Ráadásul ez a...

Hamis tejföl receptje

Egyszerű de nagyszerű tejfölként használható krém ​A joghurton kívül ez az a házi tejtermék, amit hetente legalább egyszer elkészítek magunknak.Nem pótolható bolti forrásból, mert ilyen finom ott nincs.Ráadásul ez a...

Rögös túró receptje

Rögös túró receptje

Túró készítése házilag A rögös állományú tehéntúró nagyon kedvelt alapanyaga a magyar konyhának. Igazi hungarikum, mert ebben a formában sehol sem készítik a nagyvilágban.Ha a friss, nyers tejet szobahőmérsékleten állni hagyjuk, 2-3 nap alatt megalszik,...

Rögös túró receptje

Túró készítése házilag A rögös állományú tehéntúró nagyon kedvelt alapanyaga a magyar konyhának. Igazi hungarikum, mert ebben a formában sehol sem készítik a nagyvilágban.Ha a friss, nyers tejet szobahőmérsékleten állni hagyjuk, 2-3 nap alatt megalszik,...

Parmezán sajt receptje

Parmezán sajt receptje

A parmezán az észak olasz régió eredetvédett sajtja A Parmesan név a Parmigiano-Reggiano franciás rövidülése. Az Emilia- Romagna területén húzódó lápot úgy 800 éve csapolták le. Ezen a területen készül ma a világ egyik...

Parmezán sajt receptje

A parmezán az észak olasz régió eredetvédett sajtja A Parmesan név a Parmigiano-Reggiano franciás rövidülése. Az Emilia- Romagna területén húzódó lápot úgy 800 éve csapolták le. Ezen a területen készül ma a világ egyik...

Krémsajt receptje

Krémsajt receptje

Krémsajt készítése házilag: Hálás dolog krémsajtot készíteni! Egyszerű, kreatívan fűszerezhető, változatosan felhasználható.  HOZZÁVALÓK: 10 liter friss, nyers tej 1 kapszula krémsajt kultúra 1 ml természetes tejoltó digitális maghőmérő - vízálló Rendelj meg minden hozzávalót...

Krémsajt receptje

Krémsajt készítése házilag: Hálás dolog krémsajtot készíteni! Egyszerű, kreatívan fűszerezhető, változatosan felhasználható.  HOZZÁVALÓK: 10 liter friss, nyers tej 1 kapszula krémsajt kultúra 1 ml természetes tejoltó digitális maghőmérő - vízálló Rendelj meg minden hozzávalót...

Robiola sajt receptje

Robiola sajt receptje

A robiola egy krémes texturájú friss sajt, nagyon egyszerűen elkészíthető kezdő sajtkészítőként is. Eredetileg a Langhe-hegységben készítik, Torino városától délre, Olaszországban.A Robiola a latin „rubere” -ből származik (jelentése: piros), és arra...

Robiola sajt receptje

A robiola egy krémes texturájú friss sajt, nagyon egyszerűen elkészíthető kezdő sajtkészítőként is. Eredetileg a Langhe-hegységben készítik, Torino városától délre, Olaszországban.A Robiola a latin „rubere” -ből származik (jelentése: piros), és arra...