Receptek
Halloumi grillsajt receptje
A Halloumi sajt készítésének hagyománya Ciprus szigetéről ered. Eredetileg juh -és kecsketej keverékéből készült, ma már sok helyen készítik tehén tejéből is. Sós lében tárolják, színe fehér, szerkezete réteges. Hagyományosan menta levelével...
Halloumi grillsajt receptje
A Halloumi sajt készítésének hagyománya Ciprus szigetéről ered. Eredetileg juh -és kecsketej keverékéből készült, ma már sok helyen készítik tehén tejéből is. Sós lében tárolják, színe fehér, szerkezete réteges. Hagyományosan menta levelével...
Hamis tejföl receptje
Egyszerű de nagyszerű tejfölként használható krém A joghurton kívül ez az a házi tejtermék, amit hetente legalább egyszer elkészítek magunknak.Nem pótolható bolti forrásból, mert ilyen finom ott nincs.Ráadásul ez a...
Hamis tejföl receptje
Egyszerű de nagyszerű tejfölként használható krém A joghurton kívül ez az a házi tejtermék, amit hetente legalább egyszer elkészítek magunknak.Nem pótolható bolti forrásból, mert ilyen finom ott nincs.Ráadásul ez a...
Rögös túró receptje
Túró készítése házilag A rögös állományú tehéntúró nagyon kedvelt alapanyaga a magyar konyhának. Igazi hungarikum, mert ebben a formában sehol sem készítik a nagyvilágban.Ha a friss, nyers tejet szobahőmérsékleten állni hagyjuk, 2-3 nap alatt megalszik,...
Rögös túró receptje
Túró készítése házilag A rögös állományú tehéntúró nagyon kedvelt alapanyaga a magyar konyhának. Igazi hungarikum, mert ebben a formában sehol sem készítik a nagyvilágban.Ha a friss, nyers tejet szobahőmérsékleten állni hagyjuk, 2-3 nap alatt megalszik,...
Parmezán sajt receptje
A parmezán az észak olasz régió eredetvédett sajtja A Parmesan név a Parmigiano-Reggiano franciás rövidülése. Az Emilia- Romagna területén húzódó lápot úgy 800 éve csapolták le. Ezen a területen készül ma a világ egyik...
Parmezán sajt receptje
A parmezán az észak olasz régió eredetvédett sajtja A Parmesan név a Parmigiano-Reggiano franciás rövidülése. Az Emilia- Romagna területén húzódó lápot úgy 800 éve csapolták le. Ezen a területen készül ma a világ egyik...
Krémsajt receptje
Krémsajt készítése házilag: Hálás dolog krémsajtot készíteni! Egyszerű, kreatívan fűszerezhető, változatosan felhasználható. HOZZÁVALÓK: 10 liter friss, nyers tej 1 kapszula krémsajt kultúra 1 ml természetes tejoltó digitális maghőmérő - vízálló Rendelj meg minden hozzávalót...
Krémsajt receptje
Krémsajt készítése házilag: Hálás dolog krémsajtot készíteni! Egyszerű, kreatívan fűszerezhető, változatosan felhasználható. HOZZÁVALÓK: 10 liter friss, nyers tej 1 kapszula krémsajt kultúra 1 ml természetes tejoltó digitális maghőmérő - vízálló Rendelj meg minden hozzávalót...
Robiola sajt receptje
A robiola egy krémes texturájú friss sajt, nagyon egyszerűen elkészíthető kezdő sajtkészítőként is. Eredetileg a Langhe-hegységben készítik, Torino városától délre, Olaszországban.A Robiola a latin „rubere” -ből származik (jelentése: piros), és arra...
Robiola sajt receptje
A robiola egy krémes texturájú friss sajt, nagyon egyszerűen elkészíthető kezdő sajtkészítőként is. Eredetileg a Langhe-hegységben készítik, Torino városától délre, Olaszországban.A Robiola a latin „rubere” -ből származik (jelentése: piros), és arra...