A Papsajt a híres svájci Tête de Moine sajt inspirációjára született meg, amelynek neve magyarul „a szerzetes feje” jelentéssel bír. Ezt az egyedi sajtot nem szeletelik, hanem egy girolle nevű eszközzel forgácsolják, így gyönyörű, virágszirom-szerű (mint a papsajt virága) formákban tárul elénk. Ez az eljárás nemcsak látványos, hanem segíti a sajt gazdag aromájának kibontakozását is.
A Papsajt készítése igazi művészet: minden egyes mozzanat türelmet és precizitást igényel. Az alvadék finom kidolgozása, a savó alatt préselés és a különleges tinktúrás kéregkezelés mind hozzájárul ahhoz, hogy a végeredmény egy karakteres, fűszeres aromájú, látványos sajt legyen. Ha szeretnél egy igazán különleges sajtot készíteni, kövesd ezt a részletes útmutatót!
Papsajt készítése – A precizitás és türelem találkozása
HOZZÁVALÓK:
- 10 liter nyers magas minőségű teljes tehéntej
-
2 kapszula lizozim enzim
- 1 kapszula feta sajtkultúra
- 1 kapszula vacherin vagy brie sajtkultúra
- 3.5 ml természetes tejoltó