Halloumi grillsajt receptje

Halloumi grillsajt receptje

A Halloumi sajt készítésének hagyománya Ciprus szigetéről ered. Eredetileg juh -és kecsketej keverékéből készült, ma már sok helyen készítik tehén tejéből is. 
Sós lében tárolják, színe fehér, szerkezete réteges. Hagyományosan menta levelével fűszerezték, hittek benne, hogy ez tartósabbá is teszi a sajtot. 
Magasabb olvadáspontja miatt jól grillezhető, kérge szépen karamellizálódik, megbarnul anélkül, hogy a sajt szétfolyna.
Cipruson a meleg hónapokban görögdinnyével fogyasztják. Illik még hozzá mindenféle saláta, zöldség, gyümölcs, érett sonka is.
A Halloumi félkör alakú, erősen sós, súlya kb. 220-270 g.

 

HOZZÁVALÓK:

A recept letöltéséhez ide kattints!⬇️

Vissza a blogba