Feta sajt készítése házilag
A görög konyhát feta sajt nélkül elképzelni nem lehet! Már az ókori görögök is nagyon kedvelték ezt a sajtfajtát.
Neve olasz eredetű „fetta” szóból származik. Ami annyit jelent, hogy „szelet”. Fahordókban, vastag szeletekben érlelték, tárolták majd így is adagolták.
2002 óta a Feta név védett, csak a Görögországban juhtejből készített sajt nevezhető FETA SAJTNAK.
A feta sajt hófehér, állaga tömör, mégis krémesen szétomló.
Könnyen törékeny, morzsalékos sajtfajta. Íze jellegzetesen savanykás, kissé sós.
HOZZÁVALÓK:
- 10 liter tej
- 1 kapszula feta sajtkultúra
- 2,5-2,7 ml természetes tejoltó 210 IMCU
- jódmentes só
- 1 g kalcium-klorid
- 1 g citromsav
Jelentkezz online tanfolyamomra, ahol lépésről lépésre bemutatom a Feta sajt készítését.