Feta sajt receptje

Feta sajt receptje

Feta sajt készítése házilag

A görög konyhát feta sajt nélkül elképzelni nem lehet! Már az ókori görögök is nagyon kedvelték ezt a sajtfajtát.
Neve olasz eredetű „fetta” szóból származik. Ami annyit jelent, hogy „szelet”. Fahordókban, vastag szeletekben érlelték, tárolták majd így is adagolták.
2002 óta a Feta név védett, csak a Görögországban juhtejből készített sajt nevezhető FETA SAJTNAK.
A feta sajt hófehér, állaga tömör, mégis krémesen szétomló.
Könnyen törékeny, morzsalékos sajtfajta. Íze jellegzetesen savanykás, kissé sós.

 

HOZZÁVALÓK:

 Jelentkezz online tanfolyamomra, ahol lépésről lépésre bemutatom a Feta sajt készítését.

Gyere el hozzám haladó sajtkészítő tanfolyamra Biatorbágyra, ahol élőben megmutatom a Feta sajt készítését. Jelentkezni itt tudsz!

A recept letöltéséhez ide kattints!⬇️

Vissza a blogba