Camembert sajt receptje

Camembert sajt receptje

Fehérpenészes, camembert típusú sajt házilag

​Normandia– itt található Camembert nevű városka – már a XVIII. századtól kezdve híres volt a sajtjairól. 
Marie Harel a helyi sajtmester tökéletesítette a sajtot, de mindaddig mégsem volt saját neve a sajtnak, amíg egy szép napon
Napóleon meg nem kóstolta a finom csemegét, és el nem nevezte „camembert” sajtnak.
Innen indult a világhír felé a lágysajtok királynője.
A camembert a lágysajtok egy különleges fajtája. Kívülről befelé érő sajt, mely 3-4 hét alatt érik tökéletessé.
Ha igazán beérik, hófehér bundás héjából lágyan omlik az aromás-illatos sajtfolyam.
Illata friss gombára emlékeztet.
Az alap sajttészta elkészítése hasonló a többi lágysajtokéhoz.
Érlelése közben magas páratartalmat, 13-14 °C körüli hőmérsékletet és friss oxigént (légcserét) igényel.
A penészképzés miatt ajánlott elkülönítve készíteni, érlelni!

 

HOZZÁVALÓK:

​Rendelj meg minden hozzávalót és eszközt egy csomagban kedvezményesen ide kattintva!

Kattints ide online tanfolyamunkhoz, melyben lépésről lépésre bemutatom, hogyan is készül a Camembert sajt, így biztosan sikerülni fog neked is!

Vagy gyere el hozzám haladó sajtkészítő tanfolyamra Biatorbágyra, ahol élőben megmutatom a Camembert sajt készítését. Jelentkezni itt tudsz!

A recept letöltéséhez ide kattints!⬇️

Vissza a blogba