Mozzarella sajt receptje (Yobiotik kultúrával)

Mozzarella sajt receptje (Yobiotik kultúrával)

Tanuld meg a mozzarella és parenyica sajt készítését online itt

Mozzarella sajt készítése házilag YoBiotik kultúrával

A jó mozzarellához kiváló minőségű tej kell. Ha nincs saját magunk fejte tejünk, próbáljunk megbízható helyi termelőt találni.

Fontos, hogy a tej friss legyen. Ne legyen fölözött, gazdag, telt ízű legyen. A mozzarella működik sovány tejből is, de úgy száraz, kemény lesz.

Ha puha, szaftos sajtot szeretnél és nem eléggé zsíros a tej, akkor dúsíthatod hozzáadott tejszínnel is.
Ha nem hőkezelt a tej, ne aggódj! A sajt nyújtásakor a forró vízben mindenképpen hőkezelt lesz.  

A Mozzarella di Bufala Campana sajt előállításához kizárólag teljes értékű, friss bivalytej használható fel.

Caprania térségben még a mai napig az eredeti recept alapján készítik a mozzarellát, amelynek a DOP megjelölése (Denominazione di origine protetta) garantálja a termék autentikus készítését.

Hozzávalók:

 

Rendelj meg minden hozzávalót és eszközt egy csomagban kedvezményesen ide kattintva!

Kattints ide online tanfolyamunkhoz, melyben lépésről lépésre bemutatom, hogyan is készül a Mozzarella sajt, így biztosan sikerülni fog neked is!

Vagy gyere el hozzám alapozó sajtkészítő tanfolyamra Biatorbágyra, ahol élőben megmutatom a Mozzarella sajt készítését. Jelentkezni itt tudsz!

A recept letöltéséhez ide kattints!⬇️

Vissza a blogba