Mozzarella készítése házilag, STI vagy PM24 kultúrával
Eredetileg a vízi bivaly zsírdús tejéből készítették, a dél-olaszországi Campania és Lazio tartományból származik.
A bivalytejben nincs karotin, így a mozzarella porcelán fehér színű, ha ebből készül. A sajtot melegen gyúrják, majd hideg vízbe dobják, ettől körkörösen szálas szerkezetű lesz.
A Mozzarella di Bufala Campana eredetvédett sajt előállításához kizárólag teljes értékű, friss bivalytej használható fel.
Caprania térségben még a mai napig az eredeti recept alapján készítik a mozzarellát, amelynek a DOP megjelölése (Denominazione di origine protetta) garantálja a termék autentikus készítését.
A mediterrán konyha kedvenc alapanyaga, melyet gyakran neveznek „fehér aranynak” vagy „asztalok gyöngyének”.
HOZZÁVALÓK:
10 liter tejhez
2,7 ml természetes tejoltó
1 kapszula PM24 vagy STI kultúra
digitális maghőmérő - vízálló