Mozzarella sajt receptje (STI kultúrával)

Mozzarella sajt receptje (STI kultúrával)

Mozzarella készítése házilag, STI vagy PM24 kultúrával

Eredetileg a vízi bivaly zsírdús tejéből készítették, a dél-olaszországi Campania és Lazio tartományból származik. 
A bivalytejben nincs karotin, így a mozzarella porcelán fehér színű, ha ebből készül. A sajtot melegen gyúrják, majd hideg vízbe dobják, ettől körkörösen szálas szerkezetű lesz. 
A Mozzarella di Bufala Campana eredetvédett sajt előállításához kizárólag teljes értékű, friss bivalytej használható fel.
Caprania térségben még a mai napig az eredeti recept alapján készítik a mozzarellát, amelynek a DOP megjelölése (Denominazione di origine protetta) garantálja a termék autentikus készítését.
A mediterrán konyha kedvenc alapanyaga, melyet gyakran neveznek „fehér aranynak” vagy „asztalok gyöngyének”.

 

HOZZÁVALÓK:

10 liter tejhez
2,7 ml természetes tejoltó
1 kapszula PM24 vagy STI kultúra
digitális maghőmérő - vízálló

 

Kattints ide online tanfolyamunkhoz, melyben lépésről lépésre bemutatom, hogyan is készül a Mozzarella sajt, így biztosan sikerülni fog neked is!

Vagy gyere el hozzám alapozó sajtkészítő tanfolyamra Biatorbágyra, ahol élőben megmutatom a Mozzarella sajt készítését. Jelentkezni itt tudsz!

A recept letöltéséhez ide kattints!⬇️

Vissza a blogba