Brie sajt receptje

Brie sajt receptje

Brie sajt készítése házilag

Brie a legismertebb fehérpenészes francia lágysajt. A Párizs mellett található Brie tájegységről kapta a nevét. Már a 8.században is készítették és már akkor is a sajtok királynőjének nevezték. Bár a nemespenész azonos, készítése, íze, állaga is kicsit eltér a Camembert-től. A Brie a Párizsi Régióból származik (Île-de-France), míg a Camembert Normandiából. A Brie: 23-37 cm korongokban készül íze lágyabb, enyhén mogyorós, enyhén gyümölcsös, vajas, krémesebb állagú.
A Camembert 10 cm-es átmérőjű, 3 cm magasságú korong, szinte folyóssá érik, íze savanykás, több csípős ízzel és gombára emlékeztető aromákkal.

Online Brie tanfolyamunk

HOZZÁVALÓK:

- 10 liter tehéntej
​- 1 kapszula YoBiotik brie sajtkultúra
- 1-1,5 gramm kálcium-klorid
- 3,5 ml természetes tejoltó
- sajtpapír a csomagoláshoz

Pasztörizálás: 

Brie készítésekor a nyers tejet általában hőkezelni szoktuk. 63-65 °C -ra melegítem a tejet és 30 percig tartom ezt a hőmérsékletet, majd vízfürdőben visszahűtöm 32 fokra.

Digitális maghőmérő - vízálló

A recept letöltéséhez ide kattints!⬇️

Vissza a blogba